Norrlands inland / SIBIRIA

Vet inte värför men jag lyssnar på Sibirias första skivor nu. hade inte spelat dem sedan lite länge och fan de är så himla bra, fortfarande, riktigt. "(jag kunde har varit) vem som helst", "laaksonen, laaksonen" "men i tuden år" "utnyttjad och komsumerad" de låterna från "norrlands inland" och den originella "kastalskolan 9e" (jo, jag gillar den gamla versionen bättre. även om jag gillar den nya versionen också. på skivan åten har blivit väldigt annorlunda. gillar julia hanbergs röst som passar perfekt ihop med martin hanbergs, men...) "kilometer mellan oss", "ljusdal", "f.d. vän", jo jag älskar de gamla låterna av Sibiria.

och idag tyckte jag "Det kommer aldrig att vända för oss" (som är b-side av singel "omtagning") är en fin låt. mycket känslormässig på nåt sätt.


...vet inte värför skriver jag så här på svenska nu, kontigt! kanske sibiria gör mig så, eller kanske kommun.
kommun sjuger på engelska och de låter jätte annorlunda. det är inte som sibiria, inte som vapnet, ett helt annat band. vilket språk ni användar på vilket sätt är ibland inte så stor grej. jo det är stor grej men det verkar inte så ibland, speciellt inom pop musik industri i sverige. många sjunger på engelska utan frågan. eller kanske bättre sagt många sjunger inte på svenska utan frågan. håkan har gjort givetvis, men det var inte så många gjorde, t ex för 10 år sedan. men nu, finns det ganska många som skriver och sjunger på svenska. har undrat värför och det betyder ganska mycket tycker jag.
och nu, sibiria bestämde att sjunga (och skriva också!) på engelska. värför nu? på engelska?
de ställer upp frågan igen, en stor fråga. vill gärna tänka om detta och tänka på kommun/sibiria/vapnet, de fina östersunderna och vart de går.